TV-serien Paradise Hotel har et solidt greb i børn og unge, som let kan drømme sig langt væk fra virkeligheden og dagligdagen når de ser med. Mange børn og unge mennesker følger trofast serien Paradise Hotel på TV3, der kar kørt siden 2005. Børn og unge følger disse ekstroverte karakterer fra reality miljøet, og man kan altid læse mere i de kulørte ugeblade om de mange intriger og affærer.

Mange går rundt med en hemmelig drøm om at medvirke i et reality program, og det er muligt for alle at søge ind til serien, men kun få bliver udvalgt. Mange drømmer også om at komme på en herlig luksusferie på en eksotisk ø med lækre strande og ligesindede personer, der gerne vil feste igennem. Selve TV-serien Paradise Hotel foregår i Mexico i nærheden af kystområdet Costa Careyes i byen Chamela i delstaten Jalisco.

 

Paradise Hotel

Hvorfor mon TV-serien Paradise Hotel er blevet så populær? Det skyldes nok, man ser flotte unge mennesker næsten uden tøj på, der danner venskaber og intriger gennem et væld af fester. Man kan vinde en stor kontantpræmie, hvis man vinder konkurrencen, men alle får trods alt oplevelser samt berømmelse gennem optagelserne. Dermed er dette realityliv en mindre version af vores virkelige liv, som på TV blot kører i high speed, så programmet ikke bliver kedeligt. Udsendelsen er oprindeligt amerikansk, men nu har konceptet virkeligt fået fat i seerne rundt omkring i hele verden. Seerne til Paradise Hotel kommer fra alle aldersgrupper, men det er fortrinsvist børn og unge, der mest følger med i begivenhederne, og samme målgrupper følger ofte med i bladet Vi Unge.

 

Handlingen i Paradise Hotel

Konceptet i TV-serien går ud på, det gælder om at være den sidste deltager, der står tilbage i spillet. Antallet af spillere er næsten delt ligeligt mellem drenge og piger, og disse skal så forenes i par. Der er dog altid én eller flere personer tilovers af det ene køn, som bor på single-værelset. Hver uge sendes mindst én person (af det køn, som er i overtal) ud af Paradise Hotel, og det sker ved den ugentlige parcermoni, hvor drengene og pigerne skiftes til at være for skud.

Ugen efter kommer der et antal nye personer ind på hotellet, som igen skaber et ulige antal drenge og piger. Vinderen får typisk omkring 300.000 kr. kontant, som eventuelt deles, såfremt der er flere vindere. Alle deltagerne i Paradise Hotel opnår dog en midlertidig berømmelse, som kan hjælpe på deres karriere, når sæsonen er slut – hvis de da formår at forvalte de efterfølgende muligheder godt. Et eksempel på en tidligere paradise deltager der nærmest var besat af at genfinde sin Paradise-berømmelse var Nicolai Schwartz der fortæller alt om ensomheden efter berømmelsen har lagt sig i DR3’s program “Selvoptaget”. På samme måde har den populære Paradise-deltager Mads Gleager der scorede piger i flæng sidenhen fortalt hvor kold og kynisk realityverdenen er over for Søndagsavisen.