I medierne har man i mange år kunnet følge de kongeliges liv, og det er naturligvis især regentparret Dronning Margrethe og hendes mand Prins Henrik, der skrives mest om. Det er svært at have hemmeligheder for de danske borgere, når emsige journalister og paparazzier hele tiden nøje følger med i alt, hvad det danske kongehus foretager sig. Det drejer sig om deres mange arrangementer, ferier, familiesammenkomster, påklædning, udtalelser, økonomi, opgaver, familie og meget mere. Gennem det seneste års tid kan man følge Prins Henriks mærkværdige enegang, idet han har meldt klart ud, at han nu pensionerer sig og dermed flygter lidt fra rampelyset, som Margrethe dermed står alene om som soloregent.

Guldbryllup fejres i udlandet

Snart kan Dronning Margrethe og Prins Henrik fejre guldbryllup, da de har været gift i knap 50 år. De fleste danskere så derfor frem til en stor royal fest, som man kunne følge med i medierne, men nu er skuffelsen tydelig, da dronning Margrethe og prins Henrik har offentliggjort, de ikke ønsker at fejre deres guldbryllup til næste år med en stor folkefest. Der bliver kun tale om en mindre privat fest, der sandsynligvis holdes i udlandet. Dronning Margrethe kommer i forbindelse med pressemødet om hendes tur til Færøerne, hvor hun nu rejser til alene uden Prins Henrik, med udtalelser om guldbryllupsfesten. Planen er sandsynligvis at holde en mindre fest for den nærmeste familie, og stedet bliver muligvis på Cayx, hvor man også fejrede Prins Henriks 80 års fødselsdag.

Skilsmisse rygter

Der har endda verseret vedholdende rygter om en reel skilsmisse mellem Dronning Margrethe og Prins Henrik, fordi de officielt rejser ud alene til større begivenheder, og hvor årsagen til afbuddet fra ægtefællen ofte virker lidt for kunstigt. Dog kunne Dronning Margrethe utvetydigt mane alle skilsmisserygter til jorden, idet hun tydeligt gjorde klart, at deres forhold er uændret, så der er ingen planer om nogen skilsmisse. Desuden udtalte Dronning Margrethe ved pressemødet, at hun naturligvis savner sin mand Prins Henrik omkring sig ved de mange officielle begivenheder, hvor de sammen tidligere har kommet som et par. Alligevel kan Dronning Margrethe klare disse majestætsopgaver helt alene og uden problemer. De mange svirrende rygter er opstået på grund af prins Henriks udmeldelse om, at han går på pension, idet han ønsker at trække sig tilbage fra store dele af det offentlige liv. Han er derfor ikke med på turen til Færøerne samt deltagende i mange andre officielle arrangementer, og dette har givet grobund for mange rygter.

Billede: Maersk Line