Selvom mange benytter det nye år til nytårsfortsæt om en sundere livsstil, er det en kendsgerning, at det er lettere at lægge sin livsstil om, når det er forår og sommer. Lyset har en indvirkning på humøret og dermed også motivationen.

I sidste uge gav jeg tips til et hurtigt vægttab – i denne uge skal indlægget handle om sundhedstips fra personlig træner, Anne Bech, som gennem de sidste år har haft stor succes med at omlægge andres livsstil til en langt sundere en af slagsen.

Sund med Anne Bech

 1. Spis masser af grøntsager

Ifølge Anne Bech er nøglen til den slanke krop grønne grøntsager – og ikke for lidt af dem. Grunden til det ligger i, at de hjælper din fordøjelse, udrensning og giver god mæthedsfornemmelse, så der ikke ryger noget af det ikke så slankende mad ned. Lav eventuelt lækre sommersalater i grønne farver med andre farverige grøntsager, hvis det motiverer dig yderligere for at spise grøntsager. Variér måden du tilbereder dine grøntsager på, så du ikke går død i dem med det samme. Det skal være lækkert at spise grøntsager!

2. Kød og bær til morgenmad

Jeg er godt klar over det – det lyder ikke umiddelbart som den bedste kombi, og slet ikke til morgenmad!! Men Anne Bech anbefaler, at man skrifter hvidt brød og yoghurt ud med hendes “Bikini Bootcamp”, som består af et stykke kød, en håndfuld bær og en håndfuld nødder. Ifølge hende mætter, slanker og giver det energi. Så i gang med at lægge vanerne om!

3. Løb en tur

Anne Bech anbefaler at løbe en tur i det skønne sommervejr. Det er særdeles effektiv og ret så nemt på alle måder. Dog skal man som nybegynder sørge for at komme stille i gang med løbetræningen, da det ellers kan skade mere end det kan gavne. Lægger du for hårdt ud, kan det ende med, at du helt mister motivationen til at løbe.

Hvis du gerne vil have flere sundhedstip fra Anne Bech, kan du finde dem her.