Nu er det snart sommertid, som er lig med ture til stranden og poolen på ferien. Som alle andre piger ønsker du sikkert et stramt og fit look, når du skal ligge og dase foran andre. Sådan har jeg det også, og derfor har jeg forsøgt at finde en masse information om diverse kure for at sortere de mindst effektive og komplicerede fra. Derfor er jeg kommet frem til at proteinkur er den mest effektive og mest overskuelige af dem alle sammen. Det kræver selvfølgelig tålmodighed og gåpåmod, da den kræver, at man holder sig fra det, man har allermest lyst til; søde sager og brød. For at du kan sætte dig ind i, hvad det kræver, bringer jeg dig derfor en oversigt over, hvordan du kommer i mål med dit ønske om et stramt look med proteinkuren.

En proteinkur øger mæthedsfornemmelsen

En kost hvor indtaget af protein er højt giver en større mæthedsfornemmelse, hvilket heller ikke er undrende. Spiser du 100 kcal fra en proteinkilde, sammenlignet med 100 kcal fra en fedt- eller kulhydratskilde, så vil proteinkilden give en langt større mæthedsfornemmelse, hvilket er fordelagtigt hvis man vil tabe sig, eller bare holde vægten. Så undgår du at blive fristet til at gå amok i søde sager, når sulten melder sig.

En proteinkur øger forbrændingen

En kost hvor protein indtaget er højt, har også den effekt, at den øger forbrændingen (Hvilket er super, piger!). Den fødevare-inducerede-termogenese (har betydning for dit stofskifte) er langt større ved indtagelse af protein, end ved indtagelse af fedt og kulhydrater. Det vil sige, at når du spiser 100 kcal protein, øges forbrændingen med op til 30 kcal, og spiser du fedt, stiger forbrændingen kun med 1-2 kcal, og efter kulhydrat indtagelse med 5-10 kcal. Så en proteinkur vil gøre det langt lettere at tabe sig – og det vil gøre det langt hurtigere. Sørg derfor at holde dig så meget fra kulhydrater som overhovedet muligt, da det giver dig et fantastisk og hurtigt resultat.

Hvis du er tændt på denne ide, kan du finde lækre opskrifter, som vil øge din motivation, her.