Inden længe er der på mange gymnasier, efterskoler og lignende galla. Galla kan for os piger oversættes direkte med flotte kjoler og flot design! Og det værste er, at de helst skal sidde snorlige, så man ser hamrende godt ud på alle billeder. Men, det kan godt være en udfordring at klemme sig ned i en flot, men meget lille størrelse, når der er fristelser over det hele i hverdagen! Derfor kommer der her en liste på tre kure, som giver dig et hurtigt vægttab.

Detoxkuren

Meningen med detoxkuren er at rense kroppen for giftstoffer, og samtidig få et vægttab ved at udelukke bestemte fødevarer fra din kost. Typisk er det hvede, mælk og andre mejeriprodukter samt koffein og alkohol, du bliver bedt om helt at undgå på detoxkure.
Fordelene ved denne kur er,  at du lukker af for en række bestemte fødevarer. Så du eksempelvis giver kroppen en pause fra sukker, alkohol og andet. Du vil hurtigt både kunne se og mærke en forskel, da affaldsstoffer binder en del væske til kroppen.

Flydende kost

Idéen bag flydende kost er, at det belaster kroppen mindre, fordi maden allerede er pureret, og derfor let kan passere gennem fordøjelsessystemet. Flydende kost har den store fordel i forhold til vægttab, at det kan give en hurtig mæthedsfornemmelse. Det hænger sammen med det store væskeindhold − når du for eksempel spiser en stor portion suppe, får du en liter svarende til et kilo ned i maven. Sammenlignet med et stykke kylling på 150 gram føles det umiddelbart meget mættende. Flydende kost er også medvirkende til at tømme og udrense tarmsystemet hurtigere end fast føde, hvilket benyttes før nogle operationer.

Proteinkur

Idéen med at spise protein er, at kroppen ikke mister muskelmasse under en slankekur – som det ofte sker under andre slankekure. Når du spiser protein, undgår du, at stofskiftet hævner sig både under og efter kuren ved at sænke sig og derved lagre fedt i stedet for at forbrænde det (herligt, ikke?) Protein findes som du nok ved i kød og æg, men også i bønner og visse kornsorter. Fordelen ved protein er, at det giver god mæthed, færre sukkerstoffer i kosten og dermed lavere blodsukkerudsving. Det sidste er vigtigt blandt andet for humøret (og det er jo rart nok i forhold til din vennekreds).

Fordelene ved kuren er, at protein mætter bedre og øger forbrændingen, og de to ting er præcis, hvad man ønsker af et vægttab, uanset om du skal tabe to kilo eller tyve for at få gallakjolen på! Så undgår du også at blive fristet af de søde mellemmåltider.

Jeg håber inderligt, at du kan bruge inspirationen til noget, så du kan klemme sig ned i den smukkeste kjole!

Hvis ikke, kan du finde inspiration til andre kure og veje til et hurtigt vægttab her.