Da første sæson af det amerikansk inspirerede realityshow Paradise Hotel startede i 2005, forventede man ikke den store succes og udbredelse, som dette koncept har fået. Især de unge er vilde med at følge kærestepar og intriger i de nye afsnit, der kommer hver uge på TV3. Paradise Hotel er et TV-show, der i al sin enkelthed går ud på, at unge mennesker placeres i eksotiske og romantiske omgivelser, for at se hvem der til sidst bliver tilbage og vinder hovedpræmien på en halv million kr. Serien har efterhånden vundet anerkendelse og udbredelse i mange lande overalt i verden, og den foregår ved kystområdet Costa Careyes nær ved byen Chamela ved Jalisco i Mexico. De fleste kender til og har en mening om Paradise Hotel, og de fleste enten elsker eller hader serien. Der findes dog også visse mennesker, der ikke har nogen mening om serien, der ellers generelt deler vandene.

Reglerne i Paradise Hotel

Paradise Hotel er reelt et spil, hvor det går ud på at være den sidste deltager, der står tilbage på det luksuriøse hotel. Antallet af spillere er næsten delt ligeligt mellem drenge og piger, og disse skal så forenes i par. Dog er der altid netop én eller flere tilovers af det ene køn, som bor på singleværelset. En gang om ugen sendes mindst én person ud af Paradise Hotel, det sker ved den ugentlige parceremoni. Her skiftes drengene og pigerne til at være for skud, således det hver anden uge er pigerne, der vælger drengene, og så i de andre uger er det omvendt. Ugen efter kommer der et nyt antal personer ind, således der igen opstår et ulige antal drenge og piger. Typisk laves der omkring 60 udsendelser i hver sæson med omkring 30 deltagere.

Kendte studieværter ved Paradise Hotel

Både studieværter og deltagere i TV-programmet Paradise Hotel kan se frem til at komme i mediernes søgelys i perioden samt efter udsendelserne er sendte. For visse deltagere bliver det springbrættet til at blive kendt og skabe en karriere i andre brancher såsom modelbranchen, som entertainer mv. Flere deltagere finder endda jobs som studieværter på TV, da kameraerne åbenbart elsker deres udstråling. Disse deltagere fra Paradise Hotel har jo netop vist sig selv frem under optagelserne, hvor man intet privatliv har haft, så alle seere kender alt til personen. De skjulte kameraer filmer nemlig alle samtaler mellem deltagerne i TV-programmet, hvorefter man klipper en udsendelse sammen med de bedste og mest interessante scener. Udsendelserne består derfor dels af møder, fester, småsnak med intriger, opgaver, afstemninger samt privatliv med lidt sex en gang imellem. Samlet set er det en effektiv underholdningscocktail, som nemt glider ned for de fleste, og udsendelserne er meget populære især blandt børn og unge. Man kan læse mere om Paradise Hotel på Vi Unge, som har en hjemmeside med masser af artikler med billeder og video fra udsendelserne, hvor man også følger deltagernes privatliv efter udsendelserne. Paradise Hotel har haft masser af kendte med som både deltagere og studieværter blandt andet Ibi Støvring, Mascha Vang samt Rikke Göransson.