Nu er det allerede blevet februar. Det betyder, at januar er gået sygt stærkt og endnu bedre betyder det, at det er en måned tættere på den længe ventede konfirmation for nogle af jer! Konfirmationsdagen skal være en dag, som huskes for at være den bedste, den fedeste og den mest rørende dag længe. Det er et stort skridt ind i voksenlivet, og derfor skal alt stemme til dagen. Det gælder også konfirmationstalen, piger! Det er nemlig her, I kan give udtryk for, hvor taknemmelige i er for alle de søde mennesker, der giver jer en masse støtte og kærligheden i hverdagen. Derfor synes jeg, det er ret vigtigt, at talen sidder lige i skabet – og at det er en konfirmationstale, som man selv glæder sig til at holde foran sine gæster. Derfor får I her nogle gode tips til at holde den bedste konfirmationstale nogensinde!

Sådan holder du en god konfirmationstale

• Det første, som er vigtigt for en god tale er, at man forbereder sig godt og grundigt. Man behøver ikke at kunne den udenad, og det er også okay at have et stykke papir med, hvor talen står på, så man hele tiden har det at støtte sig til. Det skal ikke virke som en tale, der er lært fuldstændigt udenad, da det ikke virker personligt. Så find det leje der passer bedst i forhold til papir eller ej.

• Det næste skridt er, at man skal tænke over, hvordan man vil starte talen. Hvis man er hel tryg ved starten, så går resten som regel lettere. Så find en måde at indlede din tale på, som virker fuldstændig naturligt for dig.

• Tænk også over, hvorfor du vil holde tale og hvor glade de bliver for den.  Det er jo ingen pligt at skulle holde tale, så derfor skal man ikke fokusere på, hvor nervøs man er.

• Noget som også er ganske tilladt, er at holde pauser, mens man holder talen. Man kan sagtens tage noget at drikke, mens man holder tale, og man må også gerne sige, at man er nervøs. Det letter stemningen, og gør det meget nemmere at holde talen.

• Husk nu endelig også på, at det ikke er en eksamen, du skal igennem. Man bliver bestemt ikke dømt, hvis man siger noget forkert eller glemmer, hvad man skal sige. Faktisk bliver talen bare mere naturlig, hvis man ikke kan den helt perfekt. Det er charmerende og personligt!

• Tænk også på, at det faktisk er de fleste, der er nervøse, når de skal holde tale.

• Prøv slutteligt også at tale langsomt og tydeligt. Hvis man skynder dig igennem talen, falder man hurtigere over ordene og får måske sagt noget værre vrøvl.

 

Jeg håber, disse punkter kan hjælpe jer igennem med at holde en helt igennem fantastisk konfirmationstale. Ellers kan I læse jer til flere gode tips her. Og så vil jeg gerne ønske jer en rigtig dejlig dag, når det når så vidt!

Smid endelig en kommentar om, hvordan det gik med at holde talen.